Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговци протестираха срещу ремонта в подлеза на гарата в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Наематели на търговски обекти в подлеза на Централна гара в Пловдив протестираха срещу започналия там ремонт и ограничаването на достъпа до магазините им. Търговците твърдят, че са получили предизвестието за ремонтните дейности от Националната компания “Железопътна инфраструктура", без в него да е посочено кога ще могат да отворят отново търговските си обекти.

Наемателите на търговските обекти, които нямат договорни отношения с националната компания "Железопътна инфраструктура", а с друга, подчертаха, че от години съществува неприключил съдебен спор. Те заявиха, че са платили наемите си до края на април, имат и депозит за месец май. Недоумяваме защо ни накараха да спрем работа точно в този момент, подчерта Павел Гаджев.

Разчитах на някакви обороти по празниците. Те ни ограничиха правото да упражняваме дейността си. Сега това е една форма на психологически натиск, който е направен умишлено.

По време на протеста си днес, който обявиха за предупредителен, търговците заявиха също, че са подали и жалба в прокуратурата. Те ще продължават да изявяват недоволството си и след празниците.

От два дни подлезът на гарата в Пловдив е преграден наполовина с метални заграждения. Преминаването на пътниците е значително затруднено, а достъпът до магазините - ограничен. Върху загражденията е поставен надпис, който уведомява, че подлезът е частично затворен за ремонт поради технически причини.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44