Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балтийските държави преговарят за създаването на собствен рускоезичен ТВ канал

Автор:
телевизия цифровизация телевизор декодер
Снимка: РАДИО ВИДИН

Балтийските държави преговарят за създаването на собствен рускоезичен телевизионен канал като опит да спрат руската пропаганда, насочена към малцинства в региона. По-рано Латвия и Литва спряха излъчването на телевизия РТР заради - цитирам - насаждане на етническа омраза. Вилнюс иключи и още два други канала. Според директора на латвийската държавна телевизия  Иварс Белте, конфликът между Москва и Киев е довел до ситуация, в която повече не може да се изчаква. Колегата му от литовската телвизия обаче каза, че идеята е все още на начален етап. В Литва етническите руснаци съставляват само 6% от населението, докато в Латвия и Естония те са една четвърт.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44