Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалната кухня към Ловчанската митрополия раздаде на социално слаби хора печено агнешко, козунаци и яйца

великден перашки боядисани яйца
Снимка: РАДИО ВИДИН

Социалната кухня към Ловчанската митрополия раздаде на социално слаби хора печено агнешко месо, козунаци и великденски яйца. Кухнята работи от 8 години. В нея всеки ден се хранят 20 социално слаби възрастни хора. Кухнята е създадена по идея на Ловчанския митрополит Гаврил. В нея работят само доброволци. Средствата и продуктите се набират само от дарения, а когато не достигат, Ловчанската митрополия също помага.

Има хора, които имат нужда, гладни хора, на които трябва да намерим начин да им помагаме. Стараем се да избираме най- нуждаещи се хора. Искам да им пожелая с Божия помощ и те да изпитат радост през тези велики дни, пожела на бедните митрополит Гавраил.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44