Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класическа музика оглася Бургас за Великден

Снимка: Екатерина Капрова

С 4 концерта - класическа музика, обединени под името „Великденска симфония в Бургас“, морският град ще чества тази година Великден. За първи път близо 100 певци от 3 хорови състава ще изпълнят църковно-славянски песнопения на Моста в морската градина.

Хористите от трите състава „Родна песен“, „Милка Стоева“ и хор „Херувими“ към храм Св.Богородица“ ще превърнат за час в концертна сцена символът на Бургас-Моста в морската градина.  Диригентът на хор „Родна Песен“ Левон Манукян.

Събрали сме се три хора, които ще бъдем разположени покрай моста и ако човек погледне от високо моста, той всъщност ще види един кръст. Цялото мероприятие ще започне в 11 часа. Ще бъдат изпълнени предимно произведения, свързани с празника.

Още два концерта с класическа музика на открито са включени в празничната програма на община Бургас. Те ще се проведат на сцена пред Часовника в центъра на града. Първият концерт ще бъде с любими арии от опери и оперети, а вторият с музика на Вивалди. Празничната програма ще завърши с камерен концерт в Морското казино.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44