Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденски обяд за деца сираци дават в Добрич

Празнична литургия за здравето и благоденствието на жителите на град Добрич ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. По традиция църковното настоятелство на храма "Света Троица" организира Великденски обяд за 50 деца-сираци. 

Отец Стоян от храма разказва за традицията и уточнява, че менюто и подаръците са осигурени от дарители:

С меню агнешко от дарители, с много подаръци на децата. Тези деца ги извеждаме от тази среда. Довеждаме ги тука в църкавата. Аз искам да се почувстват като едно семейство - с дядо владика, с г-жа Николова, с кметицата. Обядват тук децата, споделят. И виждам, че от година на година, съвсем друго е тяхното възпитание. 

Дядо Владика ще благослови и обяда и децата:

По традиция всяка година извършваме водосвет в храма за здравето и благоденствието на тези деца, за техния успех. След това благославя обяда дядо владика и така протича денят. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44