Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ловешкото село Малиново канят на изложба на яйца и козунаци

Снимка: БГНЕС

Жителите на ловешкото село Малиново организират изложба на великденски яйца и домашни козунаци. Изложбата ще бъде подредена по време на великденския празник, който се организира за пръв път в селото. Предвидена е и  музикална програма с изпълнения  певческата група към читалището в Малиново и трио "Звън" от Севлиево. 

Идеята на празника е да се популяризира културното наследство на селото и да се стимулират етническата толерантност и единството на религиите, обясни кметът Петър Матеев: 

Искаме обединяване на етносите, да се опознаваме чрез честване на празниците. Доверието се укрепва по този начин.

Въпреки, че Малиново е със смесено население, на празника са поканени всички, посочи Матеев:

Да сме заедно както в добри моменти, така и в тежи. Това обединява хората и скъсява дистанцията между етносите и отделните хора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44