Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крим ще стане зона за хазарт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полуостров  Крим, който Русия неотдавна присъедини, ще става игрална зона. Съответният законопроект днес беше внесен в Държавната Дума от президента Владимир Путин. 

Хазартът в Русия официално е забранен, но за да не бъдат тотално ощетени любителите на залаганията и за да не процъфтява нелегалният бизнес в тази област, държавата все пак е определила четири игрални зони -  в Алтайския, Краснодарския и Приморския край, както и в Калининградска област. В скоро време към тях ще се присъедини и Крим. 

Местното ръководство обаче няма единно мнение за бъдещето на полуострова като рай на хазарта. И. д. губернаторът на Крим Сергей Аксьонов е категоричен, че нито казина, нито игрални центрове ще поникнат като гъби навсякъде на територията на полуострова. Според него по-скоро ще бъде обособена една зона по подобие на Лас Вегас. Неговият заместник Рустам Темиргалиев, който отговаря за туризма, е на друго мнение. Той определя проекта като един от приоритетните за региона и смята, че именно санаторно-курортните комплекси могат да се превърнат и в игрални центрове, привличайки по този начин гости не само от Русия.

Решението за бъдещето на Крим като игрална зона предстои да се вземе след широка дискусия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44