Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въоръженият нападател на банка в Белгород освободи заложниците

| обновено на 21.04.14 в 14:06
Снимка: rt.com

Въоръжен мъж взе заложници в клон на банка в югозападния руски град Белгород с настояване за откуп в размер на 25 милиона рубли или около половин милион евро. Предполага се, че нападателят е имал влог в банката. Малко по-късно той освободи задържаните и доброволно предаде оръжието си.

46-годишният жител на града Александър Вдовин държал в банката ценни книжа на стойност 25 милиона рубли, и когато днес научил, че на Банка "Западний” е с отнет лиценз, взел ловната си карабина и отишъл в клона да изтегли парите си. По закон руската държава гарантира влоговете до 700 хиляди рубли или 14 хиляди евро. Нападателят не е имал агресивно поведение и от самото начало е заявил, че няма намерение да наранява никого. Мъжът е семеен с две деца. Той е действал сам без съучастници. 

Инцидентът приключи с обещание от страна на банката да изплати на Александър Вдовин сумата, която му дължи. Според представителя на вътрешното министерство, водил 3-часовите  преговори, въоръженият мъж изобщо не е държал служителите на банката като заложници. След като се предал доброволно, той бил отведен в полицейското управление за разпит. Юристи обаче предполагат, че все пак ще му бъде повдигнато обвинение. 

По-рано сградата на банката и околната територия бяха блокирани от полицията. Спешно бяха евакуирани училище и детска градина, намиращите с непосредствена близост до банката. С нападателя се водят преговори, като според информацията на очевидци, заложниците са най-малко трима служители на клона. Първоначално се съобщаваше за трима нападатели. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44