Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен продължава кампанията "Място в сърцето"

Параклис "Св. Мина" в Сливен

В Сливен продължава 100-дневната кампания "Място в сърцето" за даряване на средства за обновяване на параклиса "Свети Мина" в квартал "Ново село".

За ремонт на сградата, двора и реставрация на олтара, иконите и стенописите на параклиса "Св. Мина" са необходими 15 000 лева. Първите 300 лева са събрани от благотворителен великденски концерт, организиран от Обществения дарителски фонд в Сливен, като част от традиционно надпяване „Златен Сливен”. 

Благотворителната акция е част от националната кампания "Място в сърцето" на фондация "Работилница за граждански инициативи", която събира средства за подобряване на състоянието на 12 любими места на гражданите в 12 града у нас. Даренията се правят чрез SMS, онлайн, по банков път или в кутии, поставени в параклиса, църквата "Света София” и офиса на Обществения дарителски фонд в Сливен кутии. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44