Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 6 милиона лева са събрали данъчните в Плевен

Снимка: БГНЕС

Близо шест милиона лева са събрани от местни данъци и такси в Плевен от началото на годината. Според финансистите, плевенчани бързат да платят данъчните си задължения до края на месеца, за да могат да ползват 5-процентната отстъпка. 

Очаквано най-много е внесения данък върху недвижимите имоти - 2,5  милиона лева. Общината вече разполага с около 1,5 милиона лева от събраната такса за битовите отпадъци, които може да използва за чистотата. 

Притокът от налога на автомобилите е в размер на 1 милион лева. Други 600 хиляди лева са заплатени за данък при придобиване на имущество. 

Служителите от общински отдел "Местни данъци и такси" са издали 65 800 приходни квитанции за плащанията от началото на 2014 година. За да не се образуват опашки и да се улесни бързото плащане на данъците, всеки делничен ден работят шест каси в данъчната администрация от 8,30 часа до 16,45 часа. Плащанията могат да се извършват и по банков път по сметката на Община Плевен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44