Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ проверява резултатите от дуалното обучение в Гоце Делчев

Снимка: БГНЕС

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и изпълнителният директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Евгений Иванов ще се срещнат с предприемачи и работодатели от Гоце Делчев. 

Домакин на срещата ще бъде германският инвеститор в Гоце Делчев Бертрам Ролман, който е председател на местното сдружение на предприемачите. На срещата ще бъде обсъдена възможността за по-ефективно прилагане на дуалното обучение в предприятията у нас. Тази форма за професионална квалификация работното място, където практиката е застъпена 70%, а теорията - 30%, успешно се прилага в Германия. Тя създава кадрите, от които конкретният бизнес има нужда, и е един от безспорните начини за влияние върху безработицата, особено при младежите без професия и тези, напуснали училище.

Бертрам Ролман е един от двамата инвеститори у нас, направил свое училище за кадри. От КНСБ искат да се запознаят на място с резултатите от дуалното обучение и да видят какви са нагласите на предприемачите да се включат по-активно в прилагането му. На тази база от синдиката ще направят конкретни предложения на текстове в бъдещия Закон за професионалното образование.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44