Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни прегледи за пациенти с вроден имунен дефицит се провеждат в Александровска болница

| обновено на 22.04.14 в 11:31
Снимка: БГНЕС
Световната седмица за борба с първични имунни дефицити ще бъде отбелязана в Александровската болница с безплатни прегледи от днес до 29-и април. Предварителното записване е всеки ден от 11 до 14 часа на телефон 02/92-306-90.

Симптомите, които показват наличие на имунен дефицит, са четири или повече възпаления на очите годишно, две или повече сериозни инфекции на синусите, употребата на антибиотици за два месеца с недобър ефект, две или повече пневмонии на година, забавено физическо развитие при новородените, чести кожни дълбоки абцеси или такива на вътрешните органи. Наличието на първичен имунен дефицит в семейството също е един от симптомите.

В рамките на световната седмица беше представен проект за развиване на първия у нас експертен център за обучаване и подобряване на диагностиката на пациентите с първични имунни дефицити.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44