Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деветашката пещера влезе в Топ 100 на туристическите обекти

Деветашката пещера край Ловеч е включена в Националното движение "Опознай България - 100 национални туристически обекта".

Според договора, сключен между Община Ловеч и Българския туристически съюз, в официалния сайт на100-те национални туристически обекта ще се поддържа актуална информация за природната забележителност. Деветашката пещера ще бъде включена в следващите тиражи на книжката за националните туристически обекти и картата за тях.

Освен това пещерата ще бъде популяризирана сред туристическата общност и участниците в националното движение.

След като собствеността й беше прехвърлена на Община Ловеч, Деветашката пещера се превърна в един от най атрактивните туристически обекти в региона.

Деветашката пещера е четвъртата забележителност в община Ловеч в списъка на 100-те национални туристически обекта след музея "Васил Левски", Къкринското ханче и Етнографския музей.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44