Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев за санкциите на Запада: Примитивен път към задънена улица

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия ще разчита на собствените си сили и ще успее сама да се справи с нелеката ситуация, ако Западът изпълни заканите си за още по-строги санкции. Това заяви премиерът Дмитрий Медведев, представяйки в парламента отчета на правителството.

Руската икономика за първи път се оказа под троен натиск - от една страна е нестабилната световна икономика, от друга са вътрешните структурни проблеми, а сега след събитията в Крим се прибавиха и неприятелските действия на редица страни, посочи Медведев. Той определи западните санкции като примитивен път, който не води доникъде:
Убеден съм, че ще успеем да сведем до минимум последиците от тези ограничения. Правителството е готово да приоритетно да защитава икономиката и гражданите от такива неприятелски действия. Сегашната ситуация е не само предизвикателство за нас, но и възможност да повишим ефективността на собствената си дейност и да създадем нова основа на националната икономика, която ще се базира на собственото производство, подчерта Медведев.
По думите му в сегашната ситуация отбранителната промишленост не само няма да пострада, но и ще увеличи своите експортни възможности за сметка на нови пазари.
Премиерът увери, че в условията на визови санкции кабинетът няма да допусне руските граждани да станат заложници в политически игри заради ситуацията с присъединяването на Крим и ще защитава техните права със всички достъпни средства. Ние можем да продължим да си разменяме „черни списъци”, но това води до задънена улица, убеден е руският премиер Дмитрий Медведев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44