Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

360 австрийци са първите туристи за сезона в "Слънчев бряг"

Снимка: Wikipedia

360 австрийски пенсионери са първите туристи в курортния комплекс „Слънчев бряг“. Те ще бъдат посрещнати с традиционен български обичай от официални представители на Република Австрия у нас и хотелиери. 6000 австрийски туристи се очаква да пристигнат в "Слънчев бряг" до средата на май. 

В четири хотела на първа линия до морето ще бъдат настанени австрийските туристи. В едноседмичната им програма са включени екскурзии до Несебър, Поморие, Созопол, Жеравна и Котел, каза представителят на българския туроператор Начко Козарев:

Ние сме подготвили за тях, това е изненадата фактически, програма, която включва няколко мероприятия, като не сме пропуснали Долината на розите, в периода на цъфтене на розите ще посещаваме Казанлък, през останалото време за останалите гости, които няма да имат тази възможност, ще организираме едно посещение на Странджа, това е доста подробно движение в пределите на Странджа. 

За втора година австрийски пенсионери са първата организирана група туристи в "Слънчев бряг". Миналата пролет те проведоха успешно благотворителна акция за подпомагане на музикалното училище в Котел. Очаква се и тази година да инициират дарителска кампания. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44