Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проект за модернизация на транспорта в Стара Загора

Снимка: Венелина Попова

В Стара Загора започва изпълнението на проект за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт. Той е финансиран от Оперативната програма "Регионално развитие" с 6,733 милиона лева.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и управителят на общинската фирма "Автобусни превози" подписаха четири договора по проекта с фирмите, спечелили обществените поръчки. Те са за рехабилитация на контактната тролейбусна мрежа, която не е ремонтирана от 1987-а година, а тролейбусният транспорт в града се ползва годишно от 2,5 милиона пътници. Предвидено е изграждане на 19 км нова мрежа, както и ремонт и ново оборудване на депото.

До края на октомври в Стара Загора поетапно трябва да бъдат доставени един специализиран автомобил за поддръжка и ремонт и 14 тролейбуса, осем от тях нови, произведени от смесена чешко-полска фирма.

Един от договорите е за изграждането на 8 км велоалеи по няколко от централните булеварди и улици.

Предстои избор на одит по проекта и строителен надзор по изпълнението на ремонта и рехабилитацията на въздушно-контактната мрежа и на токоизправителните станции. Срокът за изпълнението е до май 2015-а година.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44