Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жан-Клод Юнкер обяви за приоритет създаването на енергиен съюз

Снимка: БГНЕС

Кандидатът на Европейската народна партия за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви като един от приоритетите си създаването на енергиен съюз. По думите на Юнкер, такъв съюз трябва да намали енергийната зависимост на някои страни в Евросъюза и да повиши неговата обща енергийна сигурност.
Жан-Клод Юнкер заяви, че ако бъде избран ще преговаря с Великобритания за удовлетворяване на исканията й. В същото време определи запазването на единния пазар и свързаните с него 4 свободи - движението на хора, стоки, услуги и капитали като червена линия, която няма да премине.
По повод по-нататъшното разширяване на Евросъюза Юнкер не очаква в следващите 5 години да бъдат приети нови страни, но уточни, че присъединителни преговори ще продължат да се водят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44