Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици четоха заедно "Под игото" в Силистра

На днешния Международен ден на книгата и авторското право на площада в Силистра се изви най-дългата верига четящи хора. Над 300 почитатели на книгите се включиха в инициатива на местната библиотека „Да четем заедно „Под игото” на Иван Вазов. Стартът на четенето беше даден със залп на черешово топче.

Целта на инициативата е да провокира интереса към четенето и книгите, каза Красимира Нягулова от екипа на библиотеката:
Тази година направихме най-дългата верига от четящи хора. Нашата идея беше да съберем колкото може повече приятели на книгата, които обичат да четат и да покажат по този начин, че обичат да четат като се подредят в една дълга верига на площада.
На импровизирана изложба бяха показани най-старите томове на "Под игото" от фондовете на библиотеката на румънски и български език, а всички участници получиха свитъци текстове от романа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44