Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновиха болницата в Омуртаг по ОП "Регионално развитие"

Снимка: Община Омуртаг

Над четири милиона лева бяха инвестирани за реконструкция и закупуване на нова медицинска техника за общинската болница в Омуртаг. По-голяма част от тях са по Оперативната програма „Регионално развитие“.

За по-малко от две години в общинската болница беше изградено ново отделение по образна диагностика, ремонтирани болнични стаи за долечение, закупени нови асансьори и направено саниране на сградата.
Доставени са най-модерни медицински апарати и съоръжения - дигитална ехографска система, ренгенов апарат, компютърен томограф, обобщи по време на церемонията по откриването кметът Неждет Шабан.
След реализацията на този проект и пускането в действие на медицинското оборудване ще се увеличат приходите на общинската болница. Също така мисля, че пациентите от Омуртаг и от другите общини ще получат нова, на по-високо ниво диагностика и лечение. С реализацията на този проект сме създали условия за привличане на висококвалифицирани специалисти и задържането им тук.
От медицинските услуги на общинската болница в Омуртаг се ползват и пациенти от Антоново и Котел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44