Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдят Алексей Навални за присвояване и клевета

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският опозиционен лидер Алексей Навални се изправя днес като обвиняем по две дела - за присвояване и за клевета.

Навални, който е под домашен арест, ще отговаря на обвиненията на депутата от партията "Единна Русия" Сергей Неверов, че е публикувал за него неверни данни и така е накърнил честта и достойнството му.

В рамките на своите разследвания срещу корупцията опозиционният лидер твърди, че Неверов, който е заместник-председател на Държавната Дума, не е посочил в своята декларация три вилни имота.

Другото днешно дело срещу Алексей Навални е за измама и неправомерно присвояване на средства от френската компания "Ив Роше". В отворено писмо известният руски писател Борис Акунин призова козметичната компания да се откаже да съди Навални, тъй като съдебното дело според него се вписва в поредицата изфабрикувани процеси, благодарение на които авторитарният режим се опитва да изключи опозиционния лидер от политическия живот.

Вчера Алексей Навални беше признат за виновен по обвинение за клевета и беше осъден от депутат от управляващата партия "Единна Русия" да прати глоба от 300 хиляди рубли или около 6 000 евро.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44