Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен се върна на работа

Проф. Димитър Стойков
Снимка: www.pleven.bg
Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков от днес е на работа. Той излезе в отпуск след проверката на ДАНС в Общината, когато беше задържан с подкуп заместник-кметът Алексей Зелов.

Пред журналисти проф. Стойков отказа коментар за случилото се, като се позова на следствената тайна. По-късно обаче се наложи да говори пред общинските съветници, които гласуваха кметът да бъде изслушан заради проверката на ДАНС. Пред тях Стойков беше лаконичен:

Проверката не касае работата на общинска администрация, нито пък ще донесе някакви негативни тенденции или финансови санкции на община Плевен.

Веднага след неговите думи опозицията взе думата. Георг Спартански от БНД заяви, че този случай ще даде тежки отражения върху бъдещото развитие на Плевен:

Този случай е поредната срамна брънка в една дълга верига от безобразия, които в продължение на две години и половина се вършеха в община Плевен.

Пенчо Карагьозов от БСП нарече случая скандален и поиска политическа оценка на ситуацията от всички политически сили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44