Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждат нова скала за оценяване на матурите

Снимка: БГНЕС
Министърът на образованието Анелия Клисарова потвърди, че нова скала за оценяване на матурите ще бъде въведена от тази година. Първата и важна промяна е, че скалата за оценяване ще бъде обявявана в деня на изпита, а не след проверката на работите, както досега, обясни Анелия Клисарова.

Вече считаме, че натрупахме голям опит и е възможно да направим един минимум, да кажем, който е за тройка и съответно под този минимум да трябва да повторят младите хора. Не да направим скалата така, че да отчете много висок процент завършили матурите, а да направим скалата така, че да гарантираме, че този, който си е взел матурите, е достатъчно подготвен за висшето образование или за работа, мотивира решението министър Клисарова.

Според Анелия Клисарова няма напрежение в образователната система в навечерието на матурите.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44