Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ: 80% от семействата са под необходимата издръжка

Снимка: БГНЕС

80 на сто от семействата у нас живеят с доходи, които са под необходимите средства за издръжка. Това показва анализ на КНСБ.

Според изчислението на синдиката за един човек са нужни 563 лева на месец, а четиричленно домакинство трябва да разполага с около 2254 лева. 

Обясненията от експерта Виолета Иванова:

Границата на бедност се запазва на същите нива спрямо предходното тримесечие - 213,68 лева. Под линията на бедност остават 20 процента от домакинствата в страната, като се наблюдава намаление на едногодишна база с около 216 хиляди лица. С общ доход на лице от домакинството до 340 лева, тоест до минималната работна заплата, се наблюдава нарастване с 55,2 процента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44