Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветници в Плевен искат оставката на кмета

Снимка: pleven.bg

На редовното си заседание десните и левите политически сили в общинския съвет в Плевен поискаха оставката на кмета. Причината - задържането с подкуп на неговия заместник по финансите Алексей Зелов. 

Не е темата за лов, която вълнува дясната опозиция, а как се управляват общинските дела в интерес на Плевен и плевенските граждани. Как се усвояват европейските пари, как се харчи местният бюджет. Това се казва в декларацията на общинските съветници от обединената десница. С втора декларация от групата обявиха, че напускат днешното заседание и призоваха колегите си отляво да напуснат председателските места в постоянните комисии.

От БСП категорично поискаха политическото мнозинство, доминирано от партия ГЕРБ и подкрепяният от нея кмет да понесат цялата отговорност за случващото се в Плевен. Мартин Митев, председател на групата на ГЕРБ, определи исканията за оставка като категорично неаргументирани. Междувременно от десницата обявиха, че още следващата седмица ще загърбят политическите пристрастия и в името на Плевен и неговите граждани ще започнат разговори с БСП за бъдещи съвместни действия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44