Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръст на туризма по проекта "Новото тракийско злато"

Със 120% са се увеличили на нощувките в Източните Родопи, където през последните пет години работи българо-холандският проект "Новото тракийско злато". 

17 хиляди туристи са посетили района на Източните Родопи само през 2012-а година. За последните пет години благодарение на проекта интересът на туристите и посещенията в семейните хотели и ферми за биоземеделие са нараснали в пъти. Посещенията са основно от индивидуални туристи и малки организирани групи със специални интереси.

До края на юни ще заработи нов интерактивен сайт, който ще дава пълна информация за района. Предвижда се и възможност за онлайн планиране на пътувания на туристите за подбор на маршрутите, посещения на атракциите, избор на водач, както и за резервации, съобщи още Михаела Кирчева, координатор по екотуризъм по проекта.

Резултатите от петгодишната работа по проекта ще бъдат представени на посетителите на място от 26-и до 27-и април.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44