Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормализира се обстановката във видинската община Чупрене

Снимка: Цветомир Цветанов

Нормализира се обстановката във видинската община Чупрене, която пострада от наводнения през последните дни, съобщи за БНР кметът Ваньо Костин.

В Чупрене и Ружинци очакват тази сутрин екипи от социалното министерство, Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане, които ще помогнат за компенсиране на щетите.

Въпреки ситуацията не се налага обявяване на бедствено положение в областта, коментира заместник областният управител Николай Тодоров. Той добави, че причина за бедствието е стихията и не могат да се търсят конкретни виновници: 

Засега бедствено положение са обявили само две общини, като и в двете общини има села, които не са пострадали.

Под наблюдение са язовирите Дреновец и Гюргич в община Ружинци. Това стана ясно на заседанието на кризисния щаб. На него присъства и председателят на Народното събрание Михаил Миков, който призова спешно да бъде решено снабдяването с питейна вода в три села в община Ружинци: 

Всички служби, които имат някаква ангажираност, ви моля да отидете на терена. Не ви говоря за МВР и тези, които са пряко ангажирани, а най-вече тези, които контролирате качеството на водата, защото има проблеми.

Без вода са селата Бело поле, Драженци и Гюргич. Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Видин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44