Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пребиха бившия шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов

Снимка: БГНЕС

Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит около 22 часа на 24 април в София. Инцидентът е станал пред жилището му в столичния квартал "Красна поляна". Харизанов е бил в компанията на жена. Той е бил нападнат от двама мъже на улицата, които са го пребили с железни тръби. 

Пострадалият е приет във ВМА в тежко състояние, с опасност за живота. Харизанов е със счупена ръка, счупени ребра и хематоми по главата.

До началото на април Георги Харизанов беше в ареста по обвинение за неизгодни сделки със скрап, ощетили с милиони "Напоителни системи". Той беше задържан заради показания на анонимен свидетел, че се кани да  напусне страната. Анонимният свидетел чул Харизанов да казва на свой познат в столично кафене, че се кани да бяга "при негрите". 

През април Харизанов бе освободен от ареста без мярка за неотклонение и с остро критични мотиви към прокуратурата и ДАНС. СГС потвърди освобождаването му, но срещу 7 хиляди лева. Освен разследването за неизгодно продадената скрап, в биографията на Георги Харизанов има оправдателна присъда за взлом на кражба и условна за рекет. Той беше освободен от "Напоителни системи" заради липсата на диплома за висше образование. Беше сред редовните участници в антиправителствените протести и беше обвиняван от парламентарната трибуна, че участвал в пожара и в погрома в парламента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44