Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За втори път в Софийския градски съд започва делото срещу Александър Томов

За втори път в Софийския градски съд започва делото срещу Александър Томов и още трима души, подсъдими за източването на милиони от футболен клуб ЦСКА и комбината "Кремиковци".

Миналата година Софийският апелативен съд върна делото за ново разглеждане заради съществени процесуални нарушения в обвинителния акт.

Делото отново е в началото си, защото според Софийския апелативен съд няма как въз основа на едни и същи доказателства двама от подсъдимите, сред които и Александър Томов, да бъдат осъдени, а другите двама оправдани.

След като получи делото от Софийския апелативен съд, Градският го върна на прокуратурата, която трябваше да коригира обвинителния акт за престъпленията, извършени преди повече от шест години.

И така процесът започна с разпит на вече разпитани свидетели, които обясняват пред съда, че почти нищо не помнят, така че се налага да бъдат четени старите им показания.

Самият Александър Томов, който, както и през 2008-а година, отново е силният човек в ЦСКА, заяви, че очаква оправдателна присъда, защото съдът и прокуратурата вече са независими.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44