Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яценюк обвини Русия, че иска да предизвика Трета световна война

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският премиер Арсений Яценюк обвини Русия, че иска да предизвика Трета световна война, като окупира военно и политически Украйна и създава конфликт, застрашаващ стабилността в Европа.
 
Руската военна агресия на територията на Украйна ще доведе до военен конфликт в Европа. Светът не е забравил още Втората световна война, а Русия вече иска да предизвика Трета световна.

Москва носи отговорност за агресията на територията на Украйна и за подкопаването на международната стабилност, отбеляза Яценюк и призова международна общност да се обедини срещу руската агресия.

В същото време украинският министър на отбраната Михайло Ковал съобщи, че руските военни, извършващи военни учения по границата с Украйна, са се приближили само на километър от граничната линия, но не са я преминали. Украинските сили са готови да отблъснат всяко настъпление, е подчертал Ковал пред агенция Интерфакс.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44