Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украинските сили за сигурност започнаха втори етап на операцията в Славянск

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинските сили за сигурност започнаха втория етап от операцията си срещу сепаратистите в град Славянск, Донецка област, съобщи съветникът на президента Сергей Пашинский, цитиран от ИТАР-ТАСС. По думите му втората част от операцията включва блокиране на града, за да се локализира проблемът.

В същото време военни източници съобщиха, че украински военен хеликоптер се е подпалил на земята, след като е бил подложен на обстрел. Пилотът на машината е пострадал. Инцидентът е станал близо до украинската военна база край град Краматорск.

Руският президент Владимир Путин предупреди Украйна, че всеки разрив в сътрудничеството с Москва ще е "критичен" за украинската военна индустрия, съобщи Ройтерс.

На среща с представители на военната индустрия Путин подчерта, че Москва трябва да увеличи производството на противоракетни и противовъздушни установки, включително S-300.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44