Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Източна Украйна се състояха митинги в подкрепа на федерализацията на страната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Донецк се проведе демонстрация в подкрепа на насрочения за 11-и май референдум за провъзгласяване на т.нар. Донецка народна република. В митинга се включиха около 300 души, които почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите в кризата в Източна Украйна. Част от демонстрантите нахлуха в сградата на радиото и телевизията в град Донецк, където издигнаха флага на т. нар. Донецка народна република. Те твърдят, че целта им е да прекъснат разпространението на всички украински телевизии в района и да се излъчват само руски канали. 

В източноукраинския град Харков около 400 привърженици на федерализацията на Украйна излязоха на митинг на централния площад, съобщиха местните агенции.

В Луганск проруските сепаратисти поставиха ултиматум на властите в Киев до 14:00 местно време на 29-и април да изпълнят исканията им за амнистия на всички участници в демонстрациите в източната част на страната, признаване на руския език за официален и провеждане на референдум за самоопределение на региона.
 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44