Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Дупница не са вземали заплата от 7 месеца

Общинските съветници от Дупница не са вземали заплати от 7 месеца, съобщи председателят на Общинския съвет Владимир Владимиров. Според него, не става въпрос за голяма сума, защото 32-мата местни парламентаристи, без председателя, получават по 116 лева месечно, тъй като за разлика от други общини в района, те не са си гласували увеличение на заплатите.

Наивно е обяснението на кмета инж. Методи Чимев и на администрацията, че общината е в тежко финансово положение и затова съветниците не вземат заплата. По-скоро виждам политически мотиви и позиции в това. В съвета се създаде ново болшинство, в което ГЕРБ не участва, каза инж. Владамиров и обеща да даде специална пресконференция по проблема със заплатите.

След като през януари Ивайло Константинов подаде оставка като председател на минипарламента, макар че ГЕРБ 11 съветника срещу 8 за БСП, партията на Бойко Борисов вече е опозиция в общинския съвет. Съветници в Дупница харчат лични пари, като им се налага да пътуват за срещи с избиратели, да посещават събития, обекти и т.н., споделя Георги Пехливански от БСП.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44