Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добричко няма опасни язовири

В област Добрич няма опасни язовири. Но поради липса на средства и кадри общините не сключват договори за безопасна експлоатация на водните съоръжения. Констатациите на междуведомствената комисия, извършила проверка на речните корита, язовири, водосборни дерета и рискови обекти в Добричко, са, че няма опасни язовири и степента им на риск е ниска, но няма и подобрение през годините на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени. Общините не са изпълнили предписанията за ремонт или ликвидиране на пропукани и разрушени язовирни бентове и стени, а поради липса на квалифицирани кадри и средства не се сключват договори за безопасна експлоатация на съоръженията. Според Комисията на рисковите места липсват достатъчно табели с надпис "Къпането забранено". В доклада си проверяващите предлагат на областния управител да разпореди почистване на всички мостове и водостоци в Добричко.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44