Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС: На този етап няма основание за преминаване към трета фаза от санкциите към Русия

Европейската комисия не смята, че на този етап има основание за преминаване към трета фаза от санкциите към Русия, които ще включват икономически мерки. Това заяви говорителката на комисията Пия Хансен в Брюксел, където започна заседанието на постоянните представители на страните - членки на Евросъюза. Очаква се на него да бъдат добавени нови имена на руски представители в списъка за замразяване на авоари и забрана за влизане в Евросъюза:
   
Ако има допълнително увеличаване на напрежението, ще има основание Европейският съюз да обсъди преминаване към третата фаза на санкциите. В момента се намираме в ситуация, при която няма спад на напрежението. Затова днес се обсъждат допълнителни мерки за замразяване на активи и забрани за пътуване, които смятаме, че са подходящи за сегашната ситуация, каза Пия Хансен.

Тя добави, че работата по подготовка на евентуалния трети етап - икономически санкции, продължава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44