Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Армията съкращава 1300 души до края на годината

Снимка: БГНЕС

1300 военнослужещи и цивилни служители  трябва да бъдат съкратени от армията до края на 2014-а година. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в Асеновград. Той уточни, че най-много ще са освободените от Сухопътни войски и по-конкретно от състава на бригада „Логистика”, която отговаря за складовете. Част от съкращенията е трябвало да станат през 2013-а година, но са се забавили, тъй като в тези бази се съхраняват големи количества боеприпаси, имущество, въоръжение и техника:

И ако не се намери начин, по който да се изтегли това въоръжение, имущество и боеприпаси, трудно могат да бъдат реализирани съкращенията. Има готов график от края на миналата година, като тук искам да отворя една скоба и да кажа, че голяма част от боеприпасите и имуществото са в частни фирми, които са ги закупили, но които не са ги изтеглили. Има договори, в които буквално няма нито предвиден наем, нито наказателни лихви, а Министерството на отбраната прави разходи за тяхната охрана, контрол, а същевременно и за поддържането на това имущество, което е в складовете и не е наша собственост. И още по-лошото е, че носи целия риск и отговорност за всичко онова, което се случва в складовете с въоръжението и боеприпасите, каза министър Найденов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44