Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 хиляди безработни ще бъдат наети за три месеца с допълнителни средства, отпуснати от правителството

безработица безработни минувачи

10 хиляди безработни ще бъдат наети за три месеца с допълнителните средства, които отпусна правителството, вместо 5 хиляди души за срок от шест месеца. Предвидени са 7 милиона и 20 хиляди лева. В интервю за "Хоризонт" директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов допълни:

Ние разпределяме средства на база обективни критерии. Те са ниво на безработицата на отделните общини, брой регистрирани безработни лица, както и се съобразяваме с целевите групи, които са предвидени във всяка една отделна програма или мярка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44