Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на зеленчукопроизводители и търговци в Гърция

Производители и търговци на плодове и зеленчуци стачкуват в Гърция  срещу проектозакон за промяна в процедурата по получаване на лиценз. От Търговско-промишлената камара си оттеглиха кандидатурите от изборните листи на двете управляващи партии - "Нова Демокрация" и  ПАСОК. Камарата обвини партиите, че подкрепят монопола на чужди фирми като налагат непосилни данъци на малките гръцки фирми.

В безсрочна стачка са търговците на плодове и зеленчуци, които продават стоката на откритите пазари. Правителството внесе за гласуване в парламента проектозакон, който променя процедурата по отпускане на лицензи за търговия. В началото на всяка година търговците по пазарите ще получават разрешение за работа само ако са платили всички данъци и осигуровки. Броят на търговците на всеки пазар ще се определя с решение на общината. Протестиращите днес заявиха,че не е възможно да си платят всички данъци и осигуровки в началото на годината и на практика ще останат без лиценз и без работа. Провеждат протестна демонстрация пред централната зеленчукова борса и поставиха щандове на пазарите, където раздават безплатно плодове и зеленчуци, за да привлекат вниманието на гражданите върху проблемите им.
Търговско-промишлената камара на Гърция прекрати преговорите с правителството за облекчения на данъчното облагане на малките и средни фирми. Според експерти на камарата тежките данъци унищожават гръцките производители в полза на мопола на чужди фирми. От днес всички членове на търговско-промишлената камара оттеглиха кандидатурите си от изборните листи на двете управляващи партии.Тяхното отсъствие сигурно ще промени резултатите от вота  особенно на местните избори, които в Гърция се провеждат паралелно с евровота.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44