Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инцидент с психично болен вдигна на крак полицията в Пловдив

Психично болен мъж вилня в жилището си в Пловдив, което предизвика намесата на полицията. Бившият военен хвърлял през прозореца пиратки и буркани и се заканвал на съседите си. При пристигането на полицаите в блока на 15-тия етаж, мъжът е оказал яростна съпротива, което наложило използването на помощни средства. Откаран е в болница и по-късно е настанен в пловдивския психодиспансер.

Съседите на буйстващия мъж са подали сигнала в  Шесто районно управление на МВР.  Когато полицаите и домоуправителят на блока пристигнали пред апартамента му, той ги посрещнал с нож и лопата. После препречил вратата със стар бойлер и се скрил в една от стаите на жилището. През това време било установено, че 57- годишният мъж се води на отчет в Центъра за психично здраве, срещу него има регистрации за хулиганска проява и незаконно придобито оръжие и боеприпаси. Затова са били изпратени допълнителни екипи - служители от сектор „Специализирани полицейски сили” и двама психолози. Близо час експертите са беседвали с мъжа в опит да бъде изведен доброволно от апартамента му. След категоричния му отказ спецполицаите пристъпили към неговото обезвреждане и задържане. По време на схватката той е получил порезни рани по тялото от падане върху разхвърляни по пода буркани, след което е бил откаран в болница. По случая е образувано досъдебно производство. При направения оглед в апартамента не са открити огнестрелни оръжия и боеприпаси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44