Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Условна присъда за двойно убийство

Тригодишна условна присъда получи прокурорският син Бисер Андреев, който на 5-ти август 2011-а година прегази с автомобила си на столичния булевард "България " 39-годишната Паола Тодорова и 34-годишния Николай Спасов. Присъдата е на първа инстанция. С мълчание приеха съдебния акт близките на Паола и  Николай. Адвокатите на Бисер Андреев пък поискаха от съда да им върне веществените доказателства по делото, сред които е и регистрационната табела, защото вече четвърта година той плащал данъци на автомобил, който не ползвал.

По време на цялото дело, което тръгна трудно - след поредица отводи на колеги на бащата на подсъдимия  - прокурорът от СГП Венцислав Андреев, беше съдебната зала до сина си.

Как е повлияло това на защитата на семействата на двамата загинали - отговорът на адвокат Стефан Ботев:

През цялото време си мислих, докато не чух присъдата. Допусках много неща, клиентите ми бяха притеснени, но аз лично в съдебния състав имах пълна вяра.

Стефан Ботев заяви, че клиентите му ще решат дали делото ще отиде в САС. Кратък коментар за това направи бащата на Паола: Това не е присъда, не е съд.

След катастрофата имаше съмнения, че Бисер Андреев е участвал в гонка с друг автомобил. По време на разследването, а после и на процеса тази версия така и не беше изследвана.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44