Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСТС не обсъди предложенията за увеличаване на платения отпуск за отглеждане на дете

Снимка: БГНЕС

Предложенията за увеличаване на платения отпуск за отглеждане на дете не бяха обсъдени от Националният съвет за тристранно сътрудничество.

В комисията по трудово законодателство към съвета обаче бе обсъдено предложението в малките и средните предприятия да не се правят графици за отпуски, съобщи вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов:

Нашата теза е, че няма никакъв проблем да отпаднат въобще графиците за малки, микро, средни, големи предприятия, ако отпадне и давността, която беше въведена в Кодекса на труда по отношение на ползването на отпуските и по отношение на обезщетенията за неползване на отпуски, въведена заедно с графиците.

Според заместник-председателя на Българската стопанска камара Димитър Бранков, в протокола е записано, че от графиците трябва да бъдат освободени само най-малките фирми с персонал до 10 души:

Че няма да изготвят график, знаете, че имаше едно оттеглено от парламента предложение, но върху тях пада допълнителното задължение 6 месеца след приключване на годината, до края на юни на следващата година, да бъде ползвано това право.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44