Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привърженици на федерализацията на Украйна превзеха сградата на Районния съвет в Донецк

| обновено на 30.04.14 в 11:13
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Привърженици на федерализацията на Украйна превзеха сградата на Районния съвет в град Донецк, съобщи местна телевизия. Около 200 маскирани мъже са нахлули в сградата на Съвета, смъкнали са от него флага на Украйна и са издигнали знамето на Донецката народна република. 

В Кировски район около 200 маскирани мъже нахлуха в сградата на Райсъвета, смъкнаха от него флага на Украйна и издигнаха знамето на Донецката народна република. Те не обявиха никакви искания, започнаха да се настаняват в сградата, да носят вещи, матраци и храна, съобщи телевизията.

В град Горловка, на 40 км северно от Донецк, проруски сепаратисти окупираха сградата на Градския съвет и Районното управление на милицията, съобщи украинският информационен портал "Остров". По негови данни Градският съвет е завзет от двайсетина въоръжени мъже.

Украинските милиционери, обсадени от вчера следобед в местното управление на МВР в град Луганск, напуснаха сградата и оставиха оръжието си на проруските демонстранти.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44