Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ползват ли столичани буферните паркинги до метростанциите?

Снимка: БГНЕС

Буферните паркинги, които се намират в близост до метростанциите "Ломско шосе", "Цариградско шосе" и "Джеймс Баучър" могат да бъдат използвани безплатно във времето, в което метрото функционира, от хората, които използват обществен транспорт. Паркоместата са достъпни и за всички останали, но срещу заплащане.

В София в момента се извършват доста ремонти. Заедно с големите проекти за нови кръстовища на Семинарията и Лъвов мост, от известно време се ремонтира и моста на булевард „Цариградско шосе“ над кръговото кръстовище на 4-ти километър. Това доведе до стесняване на пътната артерия и сериозни задръствания в пиковите часове.

Има алтернативни маршрути, които обаче също станаха доста натоварени. Друг вариант за водачите е транспорта под земята. Значително време можем да спестим при пътуване към центъра на града ако оставим автомобила си на буферен паркинг и продължим от там с метрото.

Доколко се използва обаче тази възможност, чуйте от репортажа на Ивайло Николов, който посети тази сутрин най-големия буферен паркинг на метростанция „Цариградско шосе“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.