Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янчо Андонов: У нас трудът не се цени

Снимка: РАДИО ВИДИН

И на днешния официален празник фирми и предприятия в Плевенска област работят. Според синдикатите висока безработица и ниско заплащане на труда определят проблемите в района.

Броят на хората, които са без работа, непрекъснато нараства, казва председателят на КНСБ в Плевен Янчо Андонов. Данните на синдиката сочат, че в общини като Искър, Гулянци и Червен бряг безработицата е три пъти над средното ниво за страната. Не по-малко тревожна и тежка е ситуацията в Долна Митрополия, Кнежа и Никопол.

По показател - средна работна заплата, Плевенска област се нарежда на 19-о място. Още от анализа на КНСБ:

Отчитаме подобряване на условията на труд, но не бива като щраусите да си заравяме главата в пясъка и честно и откровено да си кажем - с тази техника, с тези цени, с тези заплати и с това отношение на работодателите към нас работещите, няма как да имаме по-добри условия на труд и да не забравяме страха и стреса на работното място. Това са най-страшните бичове за България в момента.

У нас трудът не се цени, смята още Андонов. Продължава практиката за забавяне на заплатите и работа без трудови договори. Глобите обаче не стряскат работодателите, твърдят от синдиката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44