Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на яйцето в Павликени

Снимка: Катя Чорова

Над 5000 яйца бяха използвани днес в кулинарни и спортни състезания на празника на яйцето в град Павликени.

На този пръв у нас празник на яйцето, събрал хиляди жители и гости на Павликени, кметът на града Емануил Манолов припомни:

Яйцето е символ на новия живот, яйцето е носител на генетичния код на живите същества. Притежава четирите елемента от мирозданието. Черупката символизира земята, ципата - въздуха, белтъкът - водата, жълтъкът - огъня.

На градския площад, украсен с двуметрови яйца от цветя, имаше кулинарни надпревари за приготвяне на ордьоври, ястия и десерти с яйца. Бяха изядени стотици омлети.

Деца и възрастни чупиха яйца в седем спортни дисциплини. Победителите бяха отличени с изработени от бижутер 10-грамови позлатени и сребърни яйца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44