Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевен е домакин на Балканската математическа олимпиада

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 2-ри до 7-и май Плевен е домакин на 31-вата Балканска математическа олимпиада. Организатори на престижната надпревара са Министерството на образованието и науката, Съюзът на математиците в България и Община Плевен.

В състезанието ще се включат отбори от 20 страни. Освен от балканските държави за участие в олимпиадата идват екипи от Великобритания, Италия, Саудитска арабия.

България ще бъде представена от два отбора от по шестима математици - ученици от 9-и до 12-и клас от математическите гимназии в София, Пловдив, Варна и Плевен.

Балканската математическа олимпиада ще бъде официално открита на 3-ти май в 11 часа в парка на "Регионален исторически музей" - Плевен.

Международното състезание е проведено за първи път през 1984-а година в Гърция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44