Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 украински бронетранспортьора са обкръжили южните части на Славянск

Снимка: ЕПА/БГНЕС

10 украински бронетранспортьора са обкръжили южните части на Славянск. Това съобщи за "Хоризонт" кореспондентът на агенция Ройтерс Мария Цветкова, която е на мястото на военните действия:

Сега съм в южните части на Славянск, където са спрели около 10 украински бронетранспортьора и са обкръжени от местните жители от две страни. Настроени са много бойко срещу военните им им казват: "От кого ни защитавате? Защо искате да убиете всички нас"? Военните пък им отговарят нещо в духа на това, че градът е завладян от терористи.

За ситуацията в самия град Мария Цветкова каза:

В центъра на Славянск още от сутринта чувахме как се стреля, макар и не толкова много, от различни краища на града. Това започна от 4.30 часа. Ситуацията сега е лоша, защото опълченците стрелят по всички, защото се боят, че към тях настъпват украинските войски



Цялото интервю на Ангелина Пискова с Мария Цветкова чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44