Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Луковит действа режим на водата

В Луковит действа режим на водата, а в три села от общината водоподаването е спряно  заради  замътване на водоизточника "Златна Панега" след поройните дъждове.

От снощи без вода са селата Румянцево, Петревене и Тодоричане. С нарушено водоподаване са и селата Карлуково и Беленци. Без вода продължава да е село Дерманци. Там тя е спряна още от 19-ти април. В град Луковит е въведен режим до 8-ми май. В момента вода няма във високите части на града и в кварталите "Елешник" и "Изток" и района на Керамичния завод. От Общината съветват здравните и учебните заведения, хотелите, учрежденията, фирмите и гражданите да се запасят с необходимите количества вода.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44