Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладяна е ситуация след пороите в община Червен бряг

Снимка: БТА

Овладяна е ситуация след падналите вчера обилни валежи в  община Червен бряг - установи проверката, извършена от заместник областния управител на Плевен Мирослав Михайлов. Според него, не се налага обявяването на извънредно положение в село Девенци, което е най-засегнато от проливния дъжд.

600-те жители на плевенското село Девенци се молят да няма нови валежи. Поради релефа на селото, най-пострадали са къщите в ниската част, където има наводнени дворове, мазета и приземни етажи. Отчита се и повишено ниво на подпочвените води. Вече 5 екипа на Гражданска защита работят по отводняването на пострадалите имоти. Пред кметството има и подготвени чували с пясък.

Запитан дали се усеща напрежение сред хората от селото, заместник областният управител Мирослав Михайлов, който на място се запозна със ситуацията, отговори: Няма напрежение, хората са единни, действат, разпределят силите и успяват да се справят с нещата. Ние каквото можем, съдействаме, на разположение сме. Според мен ще има нужда от държавна помощ, за да бъдат възстановени в известна степен последствията.

И град Червен бряг пострада от поройния дъжд. Затлачените шахти позволиха на прииждащата вода да залее улиците. Има и участъци с изнесена асфалтова настилка. Под непрекъснат контрол е и индустриалната зона на града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44