Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Натоварена е пътната обстановка в цялата страна

Снимка: Георги Нейков

Натоварена е пътната обстановка в страната след дългите почивни дни. Сред най-натоварените пътни отсечки е направлението Кулата-София, както и автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Засилено е полицейското присъствие по основните пътни направления в страната. До 20.00 часа остава ограничено движението на тежкотоварни автомобили.

Натоварено е движението по основните пътни участъци на територията на Ловешка област. От Пътна полиция съобщиха, че вече се образуват колони, най-вече по автомагистрала Хемус от Ябланица по посока София. Интензивно е движението и по главните пътища от Варна за София и от Русе за София, както и на второкласния път Плевен-Ловеч-Троян. Ремонтните дейности на пътя Ловеч-Плевен да преустановени, заради празничните дни и ремонтите ще продължат утре. От Пътна полиция съобщиха, че от началото на деня, въпреки натоварения трафик, няма пътни инциденти.

Трафикът по основните пътни артерии в Югозападна България е по слаб от очакваното, каза за БНР началникът на КАТ Пътна полиция Димо Чобанов. По глаен път Е-79 натоварванетно от автомобили е циклично, очаква се трафикът да се засили след 18,00 часа. На граничен пункт Кулата пропускателният режим е нормален. Колите, които изчакват да преминат, са не повече от 10-15. През почивните дни не са регистрирани сериозни  пътно-транспортни произшествия. 

Нормално е преминаването на моторните превозни средства през граничните пунктове, съобщиха за "Хоризонт" от координационния щаб на Гранична полиция. Трафикът е по-слаб и на границата с Гърция, където няма колони и задръствания. Повечето от пътувалите през празничните дни са се съобразили с препоръката на полицията, да се завърнат в страната още вчера, за да избегнат евентуалното образуване на колони. До края на деня не се очаква засилване на автомобилния трафик на границите ни. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44