Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Майка ми гъската“ предизвиква усмивки вече две години

Спектакълът „Майка ми гъската“ събира в едно Морис Равел и Шарл Перо и предизвиква (музикални) усмивки вече две години. Поредното представление - а те вече са десетки - е на 11 май, в неделя, в зала "Славейков" в столицата от 11:30 ч.

Това не е просто музикална приказка, нито само образователен спектакъл – Аз никога не говоря на децата за класическа музика, защото ако я спомена, погледът им става такъв един особен - с усмивка разказва създателят на „Майка ми гъската“ Ивайло Христов.

Музикалните теми стават част от детския свят ей така, между другото. Но остават за дълго. Защото много важна роля играят и рисунките (дело на Пенко Гелев). Иначе това не е „онзи“ Ивайло Христов - актьорът и режисьорът, това е Ивайло Христов - тромбонист в Софийската филхармония... и Зеленият дракон в тази музикално театрална приказка. Защото тя се разказва от Спящата красавица и брас квинтет, в който ролята на Хубавица Ненагледна се пада на първия тромпет и... останалото чуйте в интервюто на Лили Големинова с Ивайло Христов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия